Süzme Yoğurt

Geleneksel Türk kültürümüzün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan süzme yoğurt, günlük beslenmemizde sıklıkla kullanılmakta olup sofralarımızı zenginleştirmektedir. Normal yoğurdun sınırlı olan dayanma süresini uzatmak amacıyla çeşitli toplumlar tarafından denenerek elde edilen fermente bir süt ürünüdür. Uzun süre dayanabilen ve saklama kolaylığı olan bu yoğurt, toplumumuzun beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde kullanım alanı yaygın olan süzme yoğurt hem sade olarak hem de çorbalarda, soslarda, salata, tatlı, poğaça yapımında hatta bazı yörelerde yeşil biberle birlikte fermente edilip saklanarak (turşu gibi) kullanıldığı gibi yemeklerin yanında çeşni olarak da sıklıkla tüketilmektedir.

İçindekiler:

Pastörize İnek Sütü, Yoğurt Kültürü

Türk gıda kodeksi’ne uygun üretilmiştir.
Minimum %7 süt yağı içerir.
Soğukta (buzdolabında +4,+6 °C) muhafaza ediniz.
Ürünümüz hiçbir şekilde domuz türevi katkı maddesi içermez.

Enerji ve Besin Öğeleri (100 g.)

Enerji Değeri(kcal) 115,2
Enerji Değeri(kj) 481,2
Karbonhidrat(g) 5,03
Kalsiyum(mg) 139,8



100 g ürün Kalsiyum Beslenme Referans Değerinin %17,5’ini karşılamaktadır.

Ambalaj Çeşitleri